AED apparaat

Een AED apparaat is ideaal om op een professionele omgeving of thuisomgeving altijd in de buurt te hebben voor het geval dat er iets mis mocht gaan en er iemand een hartstilstand krijgt. Dan wil je natuurlijk snel kunnen helpen, bijvoorbeeld bij een sportvereniging, op het werk, op school of iemand die in de buurt die ineens slachtoffer wordt. Met een AED apparaat, ook wel een defibrillator genoemd, kun je het verstoorde hartritme defibrilleren, zodat het weer op een normaal ritme en tempo gaat kloppen en het lichaam weer op gang komt. De aanwezigheid van een AED op zoveel mogelijk locaties is dus van absoluut levensbelang.


Hoe werkt een AED apparaat?


Een AED apparaat geeft bij het aanbrengen van de elektroden op het slachtoffer een nauwkeurige analyse van het hartritme. Het apparaat geeft duidelijk aan welke stappen er moet ondernemen en of een schok noodzakelijk is. Mocht een slachtoffer alleen bewusteloos zijn en geen verstoord hartritme hebben dan wordt er natuurlijk ook geen schok toegebracht. In deze situatie moet men wel altijd blijven reanimeren tot de professionele hulpverleners zijn gearriveerd of tot het slachtoffer weer bij bewustzijn is.


AED apparaat in het bedrijf


Omdat een kantoorpand vol zit met mensen en er ook nog eens gasten worden ontvangen is de aanwezigheid van een AED zeer belangrijk, een ongeluk zit immers altijd in een klein hoekje en een hartstilstand is bijna niet te voorspellen. Een investering in een AED apparaat voor het bedrijf is daarom zeker een verstandige investering en kan ook nog eens als investeringsaftrek bij de belasting worden opgevoerd.


Maak daarom de keuze om een AED apparaat toe te voegen aan de professionele, recreatieve of thuisomgeving om overal en altijd actie te kunnen ondernemen bij een hartstilstand. Bestel vandaag nog een AED apparaat bij AED-Center.nl en maak ook jouw omgeving veiliger.