AED toestel

Een AED toestel is een zeer belangrijk accessoire bij hulpverlening, het AED toestel kan het hartritme weer herstellen nadat het hart stil is komen te staan door een hartstilstand. Een AED toestel kan als het ware het hart resetten zodat het weer in het juiste ritme komt. Door het defibrilleren met een AED schakelen de hartspiercellen weer gelijk, zodat het hard weer op een normale manier gaat pompen en het lichaam weer op gang komt.


Werking AED toestel


Een AED toestel geeft een schok aan het slachtoffer door middel van elektroden. Deze elektroden worden geplakt op de borst, of in het geval van kinderelektroden wordt er een op de borst geplakt en een op de rug. Het AED toestel analyseert het hartritme en geeft aan wat de status van het slachtoffer is en geeft aan de hulpverlener aan wat deze het beste kan doen. Of het nou doorgaan is met reanimeren of het toedienen van een elektrische schok. Als iemand alleen bewusteloos is en dus geen hartstilstand heeft zal het apparaat geen schok dienen, hetzelfde geldt voor een situatie waarin het hart helemaal niets meer doet en het slachtoffer al is overleden.


Aanschaf AED toestel


Bij de aanschaf van een AED moet je op diverse punten letten. In essentie zijn alle AED’s levensreddend, maar de kosten en de handzaamheid kan per AED toestel verschillen. Wil je een AED voor op één plek of wil je deze als hulpverlener meenemen naar diverse locaties? Dan kan de keuze tussen een grote of kleine AED snel worden bepaald. De kosten van een AED worden bepaald door een berekening over de gehele levensduur van de AED, inclusief elektroden en batterijen die vervangen moeten worden en het onderhoud gedurende die 10 jaar. Hier hebben wij een berekening van gemaakt en daaruit blijkt welke AED’s over de gehele levensduur het goedkoopste zijn.


Lees hier meer over op de pagina kosten AED.