Op 31 mei 2017 verscheen het artikel: ‘Winkel ART eerste met AED’. Karin van Boggelen van dameskledingwinkel ART wilde veilig en verantwoord shoppen mogelijk maken in de Kolperstraat, Den Bosch. En dat is gelukt! Met de aanschaf van een CardiAid AED kunnen klanten met een gerust hart winkelen.

Karin van Boggelen schafte een automatische externe defibrillator (AED) aan nadat ze zelf recent getuige was bij een reanimatie. Daarnaast was ze samen met de medewinkel eigenaren in haar straat al aan het overleggen of ze met ze allen een AED zouden aanschaffen. Karin hakte hierin de knoop door. De aanschaf van een AED paste ook goed bij haar verantwoord ondernemen. Naast het verkopen van fairtrade producten stuurt ze ook haar personeel op BHV-cursus. En is ze zelf al in het bezit van een EHBO-diploma.

Wij van CardiAid vinden dit een mooi initiatief. En hopen snel dat meer winkels het voorbeeld van Karin van Boggelen van dameskledingwinkel ART zullen volgen.