Op HCnieuws.nl verscheen op 8 augustus 2018 het artikel: ‘Gratis AED voor in het centrum’. CardiAid Benelux stelt een gratis automatische externe defibrillator (AED) ter beschikking. Deze AED zal worden opgehangen in de Marktlaan, Hoofddorp. Het ter beschikking stellen van een gratis AED is het vervolg van de inzet door Monique Siemeling-Tielman. Zij nam onlangs het initiatief om er voor te zorgen dat er toezicht komt bij de Toolenburgerplas. Na een eerste overleg met de gemeente werden daar al snel twee AED’s opgehangen.

CardiAid wou hun steentje bijdragen nadat ze de ontwikkelingen rond Toolenburgerplas hadden gevolgd. CardiAid besloot een AED ter beschikking te stellen voor de burgerhulpverleners in het centrum van Hoofddorp. Burgerhulpverleners in het centrum van Hoofddorp kunnen nu sneller bij een AED zijn en deze meenemen. Hierdoor kunnen ze sneller beginnen met reanimeren want elke seconde telt. Naast het beschikbaar stellen van een AED organiseert CardiAid ook een gratis trainingsavond voor twaalf Hoofddorpers die in een straal van 500 meter van de AED wonen.

Het hele artikel kunt u hier lezen.