Op 5 april 2017 kwam onze CardiAid AED in de uitzending van Eerste Hulp bij Ongevallen op Omroep MAX. Bij Eerste Hulp bij Ongevallen laten ze demonstraties zien, persoonlijke verhalen horen en kunnen er vragen  worden gesteld over EHBO.

Tijdens de aflevering komt Jan aan het woord. Hij heeft een CardiAid AED meegenomen. Er wordt verteld via welke applicatie op je telefoon je kan zien waar een AED hangt. Ook is er een duidelijke demonstratie te zien hoe je een reanimatie start. Naast het hebben van een AED, die duidelijke instructies geeft, is het ook van belang dat je weet hoe je moet reanimeren. Een AED is niet een vervanger van het reanimeren. Een AED geeft een schok wanneer er sprake is van hartritmestoornis. Het geven van borstcompressie is essentieel tijdens het reanimeren. Met borstcompressie kan je de pompfunctie van het hart nabootsen. Hoe je moet reanimeren kun je leren tijden de opleidingen van CardiAid. Kijk hier voor het aanbod van opleidingen.

De hele aflevering kunt u hier zien.