De Telegraaf stelde Thomas Balm vijf vragen over de werking van een CardiAid AED en AED’s in Nederland.

CardiAid Benelux verkoopt en verhuurt automatische externe defibrillators (AED). AED’s kunnen levensreddende schokken toedienen bij een hartstilstand. De CardiAid AED geeft bij openen duidelijke audio instructies en laat heldere verlichte pictogrammen zien. Hierdoor kan iedereen de AED gebruiken.

Op het internet zijn er veel aanbieders van AED’s te vinden. Alleen niet iedere aanbieder heeft voldoende kennis over AED’s. En niet iedere aanbieder bied een onderhoudscontract aan bij verkoop van AED’s. Terwijl onderhoud van een AED erg belangrijk is. AED’s moeten regelmatig gecontroleerd worden om veroudering van het apparaat tegen te gaan. De batterijen van een AED kunnen leeg raken maar ook kunnen de elektroden uitdrogen. Wanneer je een AED hebt moet je er altijd op kunnen vertrouwen dat je de AED kan inzetten.

De CardiAid AED doet elke dag een automatisch zelf test. Wanneer de indicator groen knippert, is er niks aan de hand met de AED. Naast de dagelijkse zelf test biedt CardiAid Benelux ook een onderhoudscontract aan bij aankoop van een AED. Hierdoor heb je weinig omkijken naar je AED na het aanschaffen. CardiAid voert voor jouw het (mogelijke) onderhoud uit aan de AED.

De volledige vragen, antwoorden en het hele bericht in de Telegraaf kunt u hierboven lezen.