De grootste (omni) sportvereniging van Nederland, SV Kampong heeft 3 CardiAid AED’s aangeschaft en 2 buitenkasten. SV Kampong heeft meer dan 5.000 leden. Al deze leden en bezoekers op je sportpark wil je als verenging wel een hartveilige omgeving bieden. CardiAid Benelux heeft in samenwerking met Preau Sports hiervoor gezorgd.

Op dit moment is er nog geen wet in Nederland die AED’s verplicht stelt bij sportverenigingen. Hierdoor is nog niet bij elke sportvereniging een AED aanwezig. Terwijl jaarlijks ruim 16.000 mensen in Nederland een hartstilstand krijgen buiten het ziekenhuis. Dit kan voorkomen thuis, op werk, in het winkelcentrum maar ook op de sportvelden.

Als sportvereniging wilt je toch ook zorgen voor een hartveilige omgeving voor je leden en bezoekers? Neem een voorbeeld aan SV Kampong en andere sportverenigingen die je voor waren met het aanschaffen van AED’s. Bekijk ons aanbod van het kopen en huren van AED’s.