Dinsdag 12 augustus 2014 kwam onze CardiAid AED voor in Floortje Naar Het Einde Van De Wereld op BNN. Floortje Dessing gaat in deze aflevering naar Faeroër. Faeroër is een Deense eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Het ligt in de driehoek van Schotland, IJsland en Noorwegen. Op deze eilanden wonen maar 50.000 inwoners. Floortje reist naar het kleine eilandje Stóra Dímun. Hier wonen maar twee gezinnen (4 volwassenen en drie kinderen) die een schapenboerderij draaiend houden. Floortje zal hier enkele dagen verblijven om te ervaren hoe het is om te leven in the middle of nowhere.

Wanneer je op een eiland woont als Stóra Dímun leef je anders dan een inwoner in de bewoonde wereld. Voor de kinderen wordt elke zondagavond een leerkracht voor één week ingevlogen. Terwijl kinderen op het vaste land naar een school gaan. Inwoners op het vaste land kunnen boodschappen doen wanneer ze willen. Waar de twee gezinnen op Stóra Dímun maar zelden boodschappen doen. Daarnaast zullen de gezinnen op Stóra Dímun een groter probleem hebben bij ongevallen dan de inwoners op het vaste land. Wanneer er een ongeval plaats vind op Stóra Dímun zal het lang duren voordat de hulpdiensten ter plaatsen zijn. Daardoor zijn de gezinnen meer op hun zelf aangewezen. Ze moeten zelf over de juiste kennis en middelen beschikken op het gebied van EHBO. Daarom hebben de gezinnen de gebruiksvriendelijke CardiAid AED aangeschaft. Deze kunnen ze inzetten tijdens een hartstilstand. En iedereen kan de AED makkelijk gebruiken. Door de duidelijke audio instructies en heldere verlichte pictogrammen heb je geen cursus nodig voor het bedienen van de AED.

Bekijk hier de hele aflevering (vanaf 23:07 CardiAid in beeld).