Defibrillator kopen

Wil je graag een defibrillator kopen voor thuis, op de sportclub, op het werk of voor een andere locatie waar veel mensen komen en je altijd voorbereid wil zijn bij ongevallen? Met een defibrillator kun je een elektrische schok toedienen als iemand buiten bewustzijn is doordat het hart is gestopt met fibrilleren. Hiermee breng je de hartslag weer in een normaal ritme en moet het slachtoffer weer bij bewustzijn komen.


Automatische of semi-automatische defibrillator kopen?


De belangrijkste overweging bij een defibrillator kopen is of je een automatische defibrillator wil of een semi-automatische defibrillator. Het verschil is simpelweg dat een automatische defibrillator de schok zal toedienen zonder dat je op de knop hoeft te drukken, bij een semi-automatische defibrillator zal je eerst nog op de knop moeten drukken om de schok definitief toe te dienen. Een voordeel van een automatische defibrillator kopen is dus dat de drempel om op de knop te drukken wordt weggenomen. Het voordeel van de semi-automatische defibrillator is dat het risico kleiner is dat iemand het slachtoffer aanraakt op het moment dat je de schok toedient, omdat je het moment zelf bepaalt.


Welke defibrillator kopen?


Er zijn verschillende merken en soorten defibrillatoren. Deze verschillen qua uiterlijk en qua eigenschappen. Zo moet je rekening houden met de levensduur van de batterij die per defibrillator verschilt. De defibrillatoren verschillen nauwelijks in het energieniveau dat wordt ingezet bij een schok, dit is ook geen belangrijke eigenschap aangezien je met elke defibrillator een leven kunt redden. Een ander punt dat je mee moet nemen bij een defibrillator kopen is de maat ervan. Een kleine defibrillator is handzaam en kun je makkelijk meenemen naar evenementen, maar is wel diefstalgevoeliger en niet overal de beste oplossing. Een kleine defibrillator kopen is dus handiger als deze veel moet worden meegenomen, maar een grotere is handig als de defibrillator op één plek blijft.


Mocht je nog meer vragen hebben of informatie willen over een defibrillator kopen, neem dan contact op met onze klantenservice voor meer informatie op dit gebied.