Half- en volautomaat

Je wil een AED aanschaffen, maar welke AED past het beste bij je? De halfautomaat, of toch de volautomaat? Deze keuze kan voor iedereen verschillend zijn. Zowel de half- als de volautomaat zijn ontworpen met maar één belangrijk doel: het hartritme herstellen bij een hartstilstand door middel van een elektrische schok. Toch zit er een verschil in beide apparaten.

Het verschil

Het verschil tussen een half- en een volautomatische AED ligt bij het gebruik van de AED. Wanneer een AED een incorrect hartritme detecteert, bereidt deze een schok voor. Bij een volautomatische AED zal de AED automatisch de schok geven, waarbij deze aangeeft de schok te gaan geven. Dit ligt echter anders bij de halfautomaat.

Bij de halfautomatische- of semi-automatische AED wordt de hulpverlener geacht de schok zelf in werking te zetten. De AED zal detecteren dat een schok noodzakelijk is. Om de schok te geven, is de hulpverlener genoodzaakt op de oplichtende rode knop te drukken die zich in het midden van de CardiAid AED bevindt.

De keuze

De keuze is in dit geval afhankelijk van wat jij fijn vindt. Vind je het fijn om zelf de controle te hebben in een levensbedreigende situatie? Dan adviseren wij de halfautomaat. Bij de halfautomaat bepaalt de hulpverlener wanneer de schok gegeven wordt. Dit maakt het mogelijk dat er nog een laatste check gedaan kan worden om te kijken of niemand de patiënt aanraakt.

Geef je liever de schok uit handen aan de AED, zonder zelf op een knop te drukken? Dan past de volautomaat beter bij je wensen. Hierbij geeft de AED zelf de shock indien nodig, en kan de hulpverlener zich focussen op de patiënt.

 

CardiAid semi-automatische AED

CardiAid volautomatische AED

Voor meer informatie, bekijk de opties hieronder.

AED Huren AED Kopen